Gestalttherapie

 

INDIVIDUELE THERAPIE, RELATIETHERAPIE EN GEZINSTHERAPIE bij CARE AND COACHING BERKELAAR.

Sinds 2015 werkt Gerard Berkelaar als gestalttherapeut in het therapeuticum.

Gestalttherapie wordt wel de therapie van het contact genoemd. Wanneer je kiest voor de gestaltbenadering zul je merken dat de therapeut niet alleen bij je problemen zelf stilstaat. Hij legt juist nadruk op de manier waarop je de problemen ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je er mee omgaat. Je leert opnieuw contact maken met je eigen beleving en op een creatieve manier met je problemen om te gaan.

Soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet tegen opgewassen bent: depressies, een (chronische) ziekte, de dood van een geliefd persoon, problemen op je werk, een relatiecrisis, opvoedingsproblemen, overspannenheid, stress of burn-out, enz. Je voelt je lusteloos, bang, onzeker of verdrietig en hebt niet genoeg kracht om deze problemen alleen op te lossen. Wanneer ook de steun van vrienden en familie ontoereikend is, kan het waardevol zijn om professionele begeleiding te zoeken, zoals een gestalttherapeut. Hij gaat dan samen met jou deze zaken bespreken en aanpakken.
Gestalttherapie geeft je de mogelijkheid om je gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. Als het op een terrein van je leven beter gaat, kun je daaruit de levenslust putten om op andere terreinen aan verbetering te werken. Je kunt beter je eigen verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die bij je passen.

Vergoeding via de aanvullende verzekering van de meeste ziektekostenverzekeraars.

Voor informatie of het maken van een afspraak kun je bellen: 06 45263852 of mailen: careandcoaching@live.nl . Meer info is te vinden op zijn website .


Even voorstellen:

Gerard Berkelaar (1955) werkt op de donderdagavond als gestalttherapeut met (echt)paren, individueel en gezinnen.

Voor iedereen met psychosociale problemen (in samengestelde gezinnen; werk; burn-out; stress; verlies; te weinig zelfvertrouwen; twijfel aan jezelf, in je relatie of in je gezin, enz.).

Hij is gehuwd met Desirée en heeft twee volwassen (stief)kinderen en meerdere kleinkinderen.

Opleidingen: 'maatschappelijk werk en dienstverlening' en de 'opleiding tot gestalttherapeut'. 
Is ECP-houder (European Certificate of Psychotherapy).
Geregistreerd lid bij o.a. de European Association for Gestalt Therapy (EAGT) en de European Association for Psychotherapy (EAP). 

NB Gerard Berkelaar maakt geen deel uit van het team van het therapeuticum, maar werkt wel in het gebouw van de Linde. 

terug naar Overige praktijkhoudende medewerkers

 

Contact


P. Staal, huisarts
en antroposofisch arts

Cornelstraat 1
5037 EZ Tilburg

Telefoon: 013 4682997

kies 1: voor de Spoedlijn
kies 2: voor de Receptenlijn
kies 3: voor de Assistentes

Fax:
013 4689762

Routebeschrijving